Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
    Wielospecjalistyczny Szpital - Samodzielny Publiczny
  Zespół Opieki Zdrowotnej w Zgorzelcu


  ul. Lubańska 11-12, 59-900 Zgorzelec
  NIP 615-17-06-942, REGON 231161448
  tel. +48 75 77 22 900, fax +48 75 77 55 042

PN-EN ISO 9001:2015
Misja szpitala: "Bezpieczeństwo przez rozwój"

 
 
Strona główna Dla pacjenta Dla pracowników Informacje Przetargi Konkurs ofert Dane kontaktowe SZJ RODO/CYBER Sygnalista

 
   
   
 

Dla pacjenta

Obiad 01-12-2023

Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu

Zupa barszcz czerwony 250ml
Makaron pszenny z jabłkiem 250g
herbata
 
 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa barszcz czerwony 250ml
Makaron pełnoziarnisty z sosem mięsno-pomidorowym 250g
herbata
 
 

Śniadanie 01-12-2023

Dieta podstawowa

Kasza manna na mleku 310ml
chleb pszenno- żytni 35g
bułka pszenna 1szt
masło 14g
szynka drobiowa 50g
serek wypasiony  40g
papryka czerwona 50g
herbata

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

chleb żytni razowy 70g
masło 14g
wędlina 50g
papryka czerwona 50g
herbata
 

Obiad 30-11-2023

Dieta podstawowa:

Zupa jarzynowa 250ml
Ryż gotowany  200g
Udko z kurczaka 250g
sałata ze śmietaną 50g
herbata
 

 

Dieta  ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Zupa jarzynowa 250ml
Ryż gotowany  brązowy 200g
Udko z kurczaka 250g
sałata ze śmietaną 50g
herbata
 

 

Śniadanie 30-11-2023

Dieta podstawowa:

Płatki jaglane na mleku 310ml
chleb pszenno- żytni 105g
masło 14g
twaróg 75g
rzodkiewka 10g
ogórek 30g
herbata
 

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

chleb żytni razowy 70g
masło 14g
twaróg 75g
rzodkiewka 10g
ogórek   30g
herbata
 

Obiad 29-11-2023

Dieta podstawowa:

Krupnik 250ml
Ziemniaki gotowane 200g
Pulpet drobiowy w sosie własnym 100g
Surówka z buraczków 100g
herbata

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Krupnik 250ml
Ziemniaki gotowane 200g
Pulpet drobiowy b/sosu 100g
Surówka z marchewki 100g
herbata
 

 

Śniadanie 29-11-2023

Dieta podstawowa:

Płatki owsiane na mleku 310ml
chleb pszenno- żytni 35g
bułka pszenna 1szt
masło 14g
wędlina 50g
ogórek kiszony 20g
herbata
 

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

chleb żytni razowy 70g
masło 14g
wędlina 50g
ogórek kiszony 20g
herbata

 

Obiad 28-11-2023

dieta podstawowa:

Zupa ryżowa 250ml
Ziemniaki gotowane 200g
Ryba w sosie greckim 200g
herbata
 

 

dieta łatwostrawna:

Zupa ryżowa 250ml
Ziemniaki gotowane 200g
schab w jarzynach 200g
herbata
 

 

Śniadanie 28-11-2023

Dieta podstawowa:

Płatki orkiszowe na mleku 310ml
chleb pszenno- żytni 105g
masło 14g
jogurt naturalny 1szt
pomidor 100g
ser topiony 50g
herbata
 
 

Dieta bogatobiałkowa:

Płatki orkiszowe na mleku 310ml
chleb pszenno- żytni 70g
masło 14g
jogurt naturalny 1szt
pomidor 100g
ser krążek 1szt
dżem 25g
herbata
 

 

 

Obiad 27-11-2023

Dieta podstawowa, łatwostrawna

Zupa ziemniaczana 250ml
Makaron duszony z mięsem i warzywami 250g herbata
 

 

Śniadanie 27-11-2023

Dieta podstawowa:

Płatki ryżowe na mleku 310ml
chleb pszenno- żytni 35g
bułka pszenna 1szt
masło 14g
ser żółty 50g
roszponka 1/8szt
szczypior 1/10szt
herbata

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

 

chleb żytni razowy 70g
masło 14g
ser żółty 50g
roszponka 1/8szt
szczypior 1/10szt
herbata
 

 

Pliki do pobrania
PlikZałączającyRozmiarCreated
Pobierz plik (program 27.11-3.12.pdf)Jadłospis do programu pilotażowego „Dobry posiłek” w dniach 27.11-03.12. 2023Administrator IT WS-SP ZOZ w Zgorzelcu103 kB2023-12-04 08:27
 
     
   
 
Dział Techniczny
+ 48 571 334 896
Dział Organizacji i Nadzoru
+ 48 571 334 872
Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia
+ 48 571 334 858 / 880 (zamp / zaop)
Dział Księgowości
+ 48 571 334 873
Kasa Zapomogowo-Pożyczkowa
+ 48 571 334 869
Dział Ewidencji Majątku
+ 48 571 334 891
Dział Marketingu i Rozwoju
+ 48 571 334 885
Dział Rozliczeń Usług Medycznych
+ 48 571 334 832 / 868
Dział Informatyki
+48 571 334 893
Dział Administracyjno-Gospodarczy
+ 48 571 334 876
Radca Prawny
+ 48 571 334 845